Zakon Assassin's Creed


Komentarze: Recenzja Assassin's Creed Origins

1. Kelsier26-10-2017, 17:24Sprawdziły się przedpremierowe pogłoski, jakoby Arno miał na chwilę
pojawić się w tej części?
2. Taryf626-10-2017, 18:33O, pierwsza recenzja na zwykłej "czarnulce" a nie PS4Pro czy devkitcie Xbox One X.
Stąd moje pytania dot kwestii technicznych:
1. Wspominałaś o recenzji o czasie ładowania po desynchronizacji - a jak z innymi loadingami, np po przełączeniu z Senu?
2. Doczytywanie się obiektów/tekstur - Zauważalne? Dotkliwe? Przyznam, że to jest element, który mnie osobiście bardzo irytuje
3. Dropy animacji - Domyślam się, że przy walce z kilkoma przeciwnikami w burzy piaskowej nie będzie idealnie, ale w "normalnych" sytuacjach? Zwiedzanie miasta, czy walka w obozach wroga - odczuwalne dropy?
3. Wega1026-10-2017, 23:01@Kelsier: nie spotkałam Arno.
@Taryf: 1. zależy jak daleko odlecisz z Senu, ale ogółem to natychmiastowo się przełączasz. 2. Doczytywania było mało, czasem przy bardzo szybkim gnaniu naprzód tylko na chwilę gra się zatrzymywała, ale to sporadyczne przypadki. 3. Poza walką z naprawdę sporą liczbą wrogów nie uświadczyłam takich dropów animacji żeby mi to przeszkadzało.
4. Taryf627-10-2017, 07:10@Wega: Dziękuję serdecznie za odpowiedź :) W takim razie dziś wieczorem biorę się za granie :)
5. TemplarGrandMaster1027-10-2017, 09:48Mogłabyś zdradzić nieco więcej na temat współczesności? Tzn. niekoniecznie elementy fabularne, ale np. czy bardziej przypomina to stare wątki z Desomondem, czy wciąż jest motyw z pierwszoosobową postacią jak np. w BF i Rouge? Czy jest jakaś różnorodność lokacji, czy siedzimy w jednym miejscu i szpiegujemy?
Jak w ogóle oceniasz współczesność w Origins? Wnosi coś przełomowego do uniwersum?
6. Wega1027-10-2017, 12:11@TemplarGrandMaster: współczesności jest tak mało, że nawet nie warto wspominać. Ale jest z trzeciej osoby (więc to konkretna postać, nie udajemy, że to my). Siedzimy w jednym miejscu. Ogółem fajny był motyw we współczesności tylko jak już wspomniałam, było go bardzo mało :)
7. sasekone27-10-2017, 18:34Witam wiem ze to nie miejsce na takie pytania ale nie mogę uzyskać od kogoś kto sie zna odpowiedzi mam pytanko czy odpale na i5 6200u igf 940mx 2gb i 8gb ram pamieci? oczywiscie wszystko na low ale zeby płynność była wmiare 30 fps. to jest laptop oczywiście :) z góry dziękuje za odpowiedz.
8. DeadExit1028-10-2017, 00:02@TemplarGrandMaster: Współczesności jest jak na moje w sam raz, wymyślony motyw i otoczka są bardzo ciekawe, a sama postać współczesna oczarowała mnie od pierwszych minut i przeczytanych maili :)
9. TemplarGrandMaster1028-10-2017, 14:57@Wega @DeadExit: Dzięki wielkie, zachęciliście mnie. W końcu nie ilość się liczy, a jakość. ;)
10. konrad8998528-10-2017, 20:02@Wega: Czyli właściwie tak jak w AC1. Tam Desmond też siedział w jednym miejscu i czytał maile. Rzeczywiście powrót do korzeni serii. :)
@sasekone: Prawie, ALE to wciąż nie forum.
11. Egipcjanin28-10-2017, 20:05Jest to jedna z tych gier przy których chcę ograniczyć informację których się dowiaduję do minimum (żeby nie odbierać sobie radości z poznawania gry, którą ogram dopiero jakiś czas po premierze - głównie z powodu ceny), stąd nie obejrzę recenzji, jednak tym bardziej że jak tu jedna osoba wspomniała recenzja jest na zwykłym PS4 (czyli moim urządzeniu do grania), mógłby ktoś opisać (lub ewentualnie podać ten moment w recenzji) czy gra działa dobrze? Jak wyglądają fpsy, loadingi? Ta gra wydaje się o wiele bardziej rozbudowana niż Syndicate, który działał bardzo dobrze, dlatego chciałbym dowiedzieć się czy ten sam poziom zoptymalizowania ujrzę w nowej odsłonie. Z góry dziękuję :)
12. Anarky28-10-2017, 20:55Gra na zwykłym PS4 wygląda pięknie i chodzi bardzo płynnie. Nie masz się czego obawiać (szczególnie, że gra będzie jeszcze patchowana). Jeśli chodzi o loadingi, nie są one długie. Jeśli odlecisz Senu bardzo daleko, to będziesz musiał poczekać tak z 10 sekund na powrót do Bayeka. To byłoby na tyle z upierdliwych rzeczy. :)
13. ezio112128-10-2017, 21:06sasekone pojdzie ci spokojnie ja ACO odpaliłem na Geforce 920m 4gb ram intel core i5 5200u
14. TomoS828-10-2017, 21:33Testował ktoś na i5-3570, GTX 970 i 8GB RAM?
15. sasekone28-10-2017, 21:59no to pójdzie to wiem ale ile fpsow bedzie wmiare na ultra low te 30 fps ? bo ponizej 30 oczy bolą i nie idzie grać...
16. Kacperovsky19128-10-2017, 22:27Mam problem przeszedłem już 50% gry, w trakcie jednej misji pobocznej 2 z trzech pasków zdrowia zostały 'zablokowane' tak jakby armor się zniszczył poróuwnując do brotherhooda czy revelations.Szukałem u kowala we wszystkich sklepach i nic.
Proszę o pomoc :)
17. Ezio121128-10-2017, 22:37Nawet okolo 45fps bedziesz mial sasakone
18. sasekone28-10-2017, 22:56black flag odpalalem na najnizszych to miałem 40-50 fps bez scinek widzialem syndicate na mojej konfiguracji to chodzil w 25-32 fpsach wiec szału nie ma więc wydaje mi sie ze z origin bedzie to samo wymagania minimalne sa identyczne syndicate i origin chyba ze jakimś cudem optymalizacja jest dobra.
19. sasekone28-10-2017, 23:09@Ezio1211: Ile Ty masz fpsow jakie ustawienia rozdzielczosc detale na twojej konfiguracji?
20. Jarek29-10-2017, 21:31Bardzo wtórna ta część. Fabuła też taka bez polotu.
21. Ezio 121130-10-2017, 16:35ja mam z 34 fps na minnimum
22. sasekone30-10-2017, 19:50@Ezio 1211: Spadki jakieś czy trzyma powyzej 30?
23. Ezio121130-10-2017, 22:37W miastach mam spadki ale to wina ramu 4gb mam. Dlatego uruchamiam game boosterem i gram nastalych 30fps. W ac origins masz w opcjach wiecej ustawien graficznych niz w syndicate.
24. Wega1031-10-2017, 02:38@Kacperovsky19: wina używania przeklętej broni.
25. sasekone31-10-2017, 09:49@Ezio1211: Dzieki za info :)
26. Bykobyk14631-10-2017, 20:34Miłego grania:) ja za miesiąc sobie kupię mam nadzieję że będzie ciekawie
Pozdrawiam
27. sasekone01-11-2017, 10:46Właśnie odpaliłem AC syndicate na mojej konfiguracji i5 6200u GF 940mx 2gb 8gb ram i w pomieszczeniach zamknietych spoko nawet powyzej 40 fps ale w miescie juz 23-32 max i straszne spadki takze pograne w origin... trzeba wymienic laptopa na lepszego :)
28. FenrirVanUlvenbor701-11-2017, 20:51Mam takie pytanie bo może się ktoś orientuje tutaj.
Czy edycja GODS wyszła na PC ? Czy nie bo nigdzie znaleźć nie mogę o.O
29. Ezio121107-11-2017, 10:18A ile masz zajętej pamięci w procesach w AC S. Możliwe ze masz spadki dlatego bo gra jest ramo-zerna. Nie wiem tego nie sprawdzałem. Ale najlepiej zainstaluj dla lepszej wydajności gry, program o nazwie Game Booster. Który zwalnia pamięć RAM. Bo konfig kompa masz dobry i dziwie się ze w AC S masz 23fps na 40 skoro AC O wyszedł później niż Syndicate i jest w nim masa ustawien graficznych w której możesz podciagnac grafikę i mieć nawet 50fps na karcie która masz. Gdybym miał 8gb ram to bez zadnych programów na luzie jestem w stanie nawet na stalych 40fpsach zagrac mimo ze mam gorsza karte od ciebie bo mam 920M 2GB VRAM. @sasakone
30. Gabi2114-11-2017, 15:10@Kacperovsky19: mam teraz ten sam problem. Wiesz już o co chodzi albo udało ci się to zmienić w końcu?
31. konrad8998514-11-2017, 16:49@Gabi21: Czytaj wszystkie komentarze. Nr. 24: Wega napisała, że to przez przeklętą broń.
© 2008 - 2017 zakon-ac.info • there is only ZAC
000
Patronat
Społeczność
Ładowanie...
Do góry
TOP5#19:
  1. FIFA Polonia
  2. Zakon Assassin's Creed
  3. Marvel Comics
  4. Markolf
  5. Need For Speed
wygraj płytę GIGABYTE dla gracza