Strona Główna Zakonu
* FAQ    * Szukaj
 * Zarejestruj    * Zaloguj 
Teraz jest 17-12-2018, 01:46


Regulamin działów POMOC

  1. Przed założeniem tematu w dziale POMOC użyj wyszukiwarki. Być może twój problem jest już rozwiązany.
  2. Nie dubluj istniejących tematów.
  3. Zakładając temat, nazwij go zgodnie z zawartością. W nazwie podaj czego problem dotyczy. Wątki o tytułach "pomocy", "mam problem", "czy to błąd?" będą usuwane. Tytuły typu "Problem z X" są niewystarczające! Jeśli nazwiesz tak swój temat, możesz go znaleźć w koszu lub pod innym tytułem, w zależności od nastroju moderatora.
  4. Starannie opisz swój problem. Jeśli masz kłopot z misją, podaj numer sekwencji w nazwie tematu. Jeśli to problem sprzętowy, podaj swoją konfigurację w treści posta.
  5. Nie wklejaj do postów żadnych logów z programów testujących, diagnostycznych itd. jeśli nie zostaniesz o to poproszony. 98% informacji w nich zawartych nie jest potrzebne do rozwiązania problemu.
  6. Stosuj się do zasad interpunkcji i ortografii polskiej. Jeśli po przeczytaniu twojego posta moderator nie zrozumie go, temat zostanie usunięty.
  7. Jeśli chcesz pomóc rozwiązać czyjś problem, ale nie jesteś pewien tego co piszesz - lepiej nie pisz nic. Z reguły porady w stylu "wyczyść rejestr", "sformatuj komputer" (sic!) albo "użyj google" wywołują więcej szkody, niż pożytku.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 24
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 23-11-2013, 03:44 
Offline
Najemnik
Najemnik
Awatar użytkownika
Posty: 210
Płeć: kobieta
Hej! Dawno mnie tu nie było i zazwyczaj zwracam się z problemem w czasie premiery lub parę dni po każdego Asasyna :) Teraz stało się coś co dosłownie mnie załamało.

Gram dzisiaj od południa aż do teraz. Mamy godzinę 3.40 i mam świadomość tego, że ostro przegięłam, ale chciałam jeszcze na chwilę wejść coś sprawdzić, a tutaj ze stanu wykonania 15%, czyli wiele odkrytych wysp, walk na morzu itd. mam save'a na poziomie 5%, czyli dopiero moment Havany! I to się powtarza drugi raz, bo wczoraj było dokładnie tak samo!!! RATUJCIE! Tyle grania na marne. Jestem zdruzgotana, zrozpaczona ;( Wega, Ty zawsze dawałaś pomocną dłoń. Proszę i teraz o zrozumienie i pomoc. Jeżeli ktoś również jest tak dobry i może coś doradzić to bardzo proszę!


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 23-11-2013, 11:28 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Posty: 3701
Płeć: kobieta
Platforma: PC
Grasz w trybie online? Trzymasz zapisy na dysku, czy w chmurze, na serwerach Ubisoftu? Jeśli to drugie, wyłącz odpowiednią opcję w menu Uplay. Ostatnio sporo osób skarżyło się na jakieś problemy z serwerami. Być może tam leży przyczyna. Ostrzegam jednak, że zmiana sposobu zapisu może spowodować utratę dotychczasowych postępów. A przynajmniej w przeszłości tak bywało.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 23-11-2013, 12:51 
Offline
Najemnik
Najemnik
Awatar użytkownika
Posty: 210
Płeć: kobieta
Jak mogę sprawdzić gdzie mam zapisy? Po prostu zainstalowałam i włączyłam grę. Internet cały czas działał. Nie ma jakiejś kopii zapasowej zapisów na dysku, żebym mogła je podłączyć? Nie mam pojęcia, gdzie do tej pory były tworzone. Przeraża mnie to, że muszę przechodzić drugi raz to samo ;( zajęło mi to mnóstwo czasu. Nic nie da się zrobić? Jak sprawdzić, gdzie są zapisy?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 23-11-2013, 13:04 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Posty: 3701
Płeć: kobieta
Platforma: PC
W aplikacji startowej Uplay jest do tego odpowiednia opcja. Kliknij na Kółeczko zębate - Ustawienia - Ogólne - Włącz synchronizację stanów zapisu Cloud. Jeśli jest aktywna, to ją wyłącz i spróbuj pograć jakiś czas, żeby sprawdzić, czy jest poprawa.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 23-11-2013, 21:24 
Offline
Najemnik
Najemnik
Awatar użytkownika
Posty: 210
Płeć: kobieta
Znalazłam angielską stronę, na której ktoś napisał, że te zapisy odnajdują się, gdy włączę uplay jako administrator ("run it as administrator"). Boję się na razie ruszyć chmury, żeby nie stracić zapisu. Wiesz może jak to zrobić?

Znalazłam, ale save'ów nie ma ;(


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 23-11-2013, 21:57 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Posty: 3701
Płeć: kobieta
Platforma: PC
Niestety, przy przejściu z jednego trybu zapisu na drugi tak bywa. Sama raz przez tę ich chmurę straciłam zapis ze stuprocentową synchronizacją do ACII, więc od tamtego wypadku, przed pierwszym uruchomieniem gry, zawsze sprawdzam, czy wszystko wyląduje na moim dysku. Od tamtego czasu nie miałam żadnych problemów z zapisem. Nawet, jak coś się działo z serwerami.

Dlatego obawiam się, że te postępy w grze będą już nie do odzyskania.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 23-11-2013, 22:12 
Offline
Najemnik
Najemnik
Awatar użytkownika
Posty: 210
Płeć: kobieta
Właśnie wyłączyłam chmurę :( Wszystkie zapisy zniknęły. Ale mam pytanie, skoro grasz w Black Flag, masz może zapis z 15% postępu gry? Albo jak mogę go zdobyć?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 23-11-2013, 22:20 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Posty: 3701
Płeć: kobieta
Platforma: PC
Fabułę mam od jakiś dwóch dni za sobą, więc niestety, na tę chwilę dysponuję tylko zapisem z ponad 95% ukończeniem gry. Ale sporo osób dopiero zaczyna, więc może ktoś się znajdzie i Ci to udostępni.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Błędy zapisu
PostNapisane: 24-11-2013, 03:58 
Offline
Najemnik
Najemnik
Awatar użytkownika
Posty: 210
Płeć: kobieta
Właśnie skończyłam grać bez chmur. Zminimalizowałam grę, żeby przypadkiem nie utracić zapisu i weszłam do folderu z zapisami w launcherze. Tragedia, bo ostatni zapis mam sprzed 3 h. Znowu przestało zapisywać. Nie wyłączę dzisiaj laptopa. Myślisz, że jutro się zapisze? Mogę cokolwiek więcej zrobić?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 26-11-2013, 19:28 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Cześć, nie chciałem tworzyć nowego tematu więc podpinam się pod problemem koleżanki. Chociaż w moim wypadku nie jest, aż tak tragicznie bo z 30% wróciłem do 26% to jednak jakby nie patrzeć kilka godzin poszło na marne, tym bardziej, że to nie była pierwsza taka sytuacja. W weekend straciłem około 5% gry oraz kilkanaście misji pobocznych, razem jakieś 10h gry. Wtedy myślałem, że to ja popełniłem jakiś błąd, i od tamtej chwili za każdym razem przed wyjściem z gry cofam się jeszcze do menu głównego gdzie sprawdzam czy gra się zapisała, i faktycznie jak wychodziłem to było całe 30%, a jak wszedłem z powrotem to było już 26%. Największy ból sprawia jednak to, że wyszedłem tylko po to żeby zresetować PCu (spadki FPSu). Więc takie zasadnicze pytanie - Jak zapisywać grę, żeby było dobrze? z AC II, BH, R, III nie miałem ŻADNYCH problemów, a tutaj w (imo) najlepszej części takie niespodzianki, trochę to przykre.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 25-10-2015, 10:15 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Też mam ten problem wczoraj przeszedłem 24% gry dzisiaj patrze i mam tylko 6% o co chodzi proszę pomóżcie.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 15-11-2015, 11:33 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Po przeczytaniu tego postu myślałem że nie tylko ją mam ten problem próbowałem parę sposobów ale dalej nic, i wtedy zrozumiałem że mam chyba poważniejszy problem niż zapis który wraca np. Z 20% do 10% czy coś, mi w ogóle nie tworzy gry... Za każdym wyjściem z rozgrywki do menu w trybie gry pojedyńczej miałem tylko te trzy wolne sloty. Proszę bardzo kogoś o pomoc, chociaż jak na razie przeszedł em jednorazowo tylko 14% gry to teraz straciłem kolejne 2-3 godziny na kombinowane co robić by działało... Mam nową super grę w którą nie mogę grać...


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Assassin Creed Black Flag- gra się nie zapisuje.
PostNapisane: 25-11-2015, 06:29 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Witam,

Kilka dni temu kupiłem AC BF na platformie steam.
Gra się fajnie, ale problem powstaje po wyjściu z gry, mianowicie gra się nie zapisuje i trzeba wszystko zaczynać od początku i tak za każdym razem.
W trakcie gry co jakiś czas pojawia się na dole ekranu z prawej komunikat " zapisywanie" co nie zmienia faktu, że po wyjściu z gry i ponownym odpaleniu gierki trzeba zaczynać od początku.
Proszę o pomoc bo czuję sie jak w filmie " Dzień Świstaka"
Czy problemem może być to,że steam mam na dysku D a Katalog Ubisoft na dysku C?
Uplay zaleca kopiowanie katalogu savegames, ale taki u mnie się nie utworzył.
Pozdrawiam.
Animek

Łączę z podobnym tematem. — Nesy


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 27-11-2015, 12:59 
Offline
Adept
Adept
Posty: 3
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Witam, do niedawna też miałem z tym problem, ale znalazłem rozwiązanie. Jest ono banalnie proste (pod latarnią najciemniej :P)
Trzeba wyłączyć w Uplay zapisywanie w "chmurze". Natomiast foldery wszystkich platform gdzie jest gra (Steam, Uplay) ODZNACZYĆ "tylko do odczytu" i dla pewności jeszcze folder "Assassin's Creed IV Black Flag" w "Moich dokumentach"
To wszystko, problem rozwiązany :)
Pozdrawiam Later


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 29-11-2015, 10:52 
Offline
Adept
Adept
Posty: 3
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Witam. Też mam problem z zapisem stanu gry. Zrobiłem to co kazał kolega w poście wyżej ale nie działa, mam 4% gry przechodzę dalej. Wchodzę do menu jest 9% , wyłączam gre włączam jeszcze raz i spowrotem 4%. Nie wiem czy coś pomoże ale jak nie to oddam grę do sklepu. :evil:
Coś musi być nie tak z tym Uplay bo dużo osób ma ten problem. A tak się nieda grać.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 29-11-2015, 22:59 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Mam dokładnie ten sam problem. Mam gra mi się zatrzymała na poziomie 4% i lipa, mogę grać, pojawia się ikonka "zapisywanie" jak się cofnę do głównego Menu to pokazuje postęp ale po restarcie gry wszystko się wraca. Napisałem wiadomość do działu pomocy Ubisoft, ale ostatnio na rozwiązanie problemu czekałem 5 dni. Jak dowiem się co i jak to wrzucę tutaj.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 01-12-2015, 17:31 
Offline
Adept
Adept
Posty: 3
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Dobra. Już wszystko jasne. Kto ma wersje zakupioną na STEAM, niech odinstaluje Uplay i pobierze Uplay ze strony "producenta"? ;P Powinno pomóc.
Pozdrawiam Later :)


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 01-12-2015, 19:08 
Offline
Adept
Adept
Posty: 3
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
A jak ktoś ma z płyty?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 04-12-2015, 22:31 
Offline
Adept
Adept
Posty: 3
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Eurofighter45 napisał(a):
A jak ktoś ma z płyty?
Przeinstaluj kolego Uplay do innego katalogu.
Z racji ze sam mam tylko jedna partycje, (druga to recovery) porobilem sobie folder z Grami a w nim osobny na wszystkie platformy (steam, Uplay, GOG, Origin, battlenet) gdzies na forum steam ktos tak radzil :P
Pozdrawiam Later :)


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 05-12-2015, 09:13 
Offline
Adept
Adept
Posty: 3
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Jak ktoś ma z płyty i ma przesz Uplay wystarczy odinstalować grę, potem Uplay które pobieramy z np. dobre programy i instalujemy AC z Uplay.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 01-02-2016, 11:43 
Offline
Adept
Adept
Posty: 9
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Mamy jakieś rozwiazanie pewne do stanow gry w AC4 ? Czytam ale nie wime gdzie odznaczamy aby nie zapisywałow "chmurze" może ktos krok po kroku poda gdzie to szukać. Co znaczy ze trzeba UPLAY trzeba reinstalować. Mam ściahgnieta wersje ze strony głównej i wczesniejsze AC 2 i 3 chodził OK.

edit:

Znalazłem we właściwościach aby nie zapisywało w "chmurze" na Ubisoft. odznaczyłem to.
Odznaczyłem w moich dokumentach i folder gry "tylko do odczytu".
Co teraz z tymi instalacjami mamy robić ? Mam platformy Steam i Ubisoft na dysku C zainstalowane. A gry instaluje na dysk D. Więc co mam dokładnie zrobić ?

edit2:

Na tą chwilę problem rozwiązany, a trzeba było otwierać grę z pozycji administratora. Zaczynam grać więc zobaczymy jak będzie dalej.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 27-01-2017, 13:38 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
księgowa Warszawa napisał(a):
Na tą chwilę problem rozwiązany, a trzeba było otwierać grę z pozycji administratora. Zaczynam grać więc zobaczymy jak będzie dalej.
Przepraszam, że tak odkopuje, ale co jeśli odznaczyłem zapisywanie w chmurze i włączam grę jako administrator a nadal jest to samo? :/
Polecam nie dodawać reklam do postów... — Maciek


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 12-06-2018, 11:39 
Offline
Adept
Adept
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
uplay wyłączyło zapisy w chmurze dla ac bf

https://support.ubi.com/en-US/Faqs/0000 ... on-PC-ACBF

mam prośbę do tych co grają wersja uplay , potrzebuję sava z początku gry mniej więcej bo straciłem po reinstalacji systemu a chmura juz nie działa. z góry dzięki

Wystarczy jeden post, zamiast pięciu. — Nesy


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Gra się nie zapisuje
PostNapisane: 14-06-2018, 18:45 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 258
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
@spiderslg: AC4 nigdy nie miało zapisu w chmurze - co było głupią decyzją. Oczywiście użytkownicy dowiedzieli się dopiero po ponownej instalacji gry.
Zmartwię Cię ale musisz pobawić się ponownie samodzielnie. Gry ubi mają w zapisie użytkownika uplay, przez co nie można używać cudzych save'ów bo ID się nie zgadza.


Góra
Zobacz profil
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 24


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


TOP5#19:
  1. FIFA Polonia
  2. Zakon Assassin's Creed
  3. Marvel Comics
  4. Markolf
  5. Need For Speed
wygraj płytę GIGABYTE dla gracza