Strona Główna Zakonu
* FAQ    * Szukaj
 * Zarejestruj    * Zaloguj 
Teraz jest 27-06-2019, 02:35




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy da rade ?
PostNapisane: 30-07-2016, 11:21 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Cześć wszystkim, mam pytanie czy Assassin's Creed Rogue da rade uruchomić się na moim kompie ? Posiadam procesor AMD Athlon x2 245 2.9 Ghz 4 GB RAM i grafike Nvidia 9600GT. AC IV śmigał mi i dalej śmiga na minimalnych ustawieniach, a Rogue z tego co mi wiadomo działa na tym samym silniku graficznym wiec zastanawiam się czy da rade się go jakoś uruchomić bo przy próbie uruchamiania wyskakuje mi błąd że ACC.exe przestał działać. Mam zainstalowany Windows 10 jak coś i gra oczywiście jest oryginalna.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Czy da rade ?
PostNapisane: 30-07-2016, 11:39 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4316
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Dziwię się, że Ci AC IV chodziło, ja miałem z nim trochę problemów na; co prawda odrobinę; lepszym sprzęcie. Według wymagań nie spełniasz minimalnych, ale przeważnie gry Ubi nie mają jakoś problemów się uruchomić na odrobinę słabszym sprzęcie. Spróbuj może uruchomić w trybie zgodności z Win7, ale może być, że gra Ci nie pójdzie.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Czy da rade ?
PostNapisane: 30-07-2016, 12:36 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Z AC IV nie miałem problemów odpalił bez niczego chociaż mój sprzęt już ma parę dobrych lat i myślałem ze Rogue też ruszy ale chyba nie da rady bo próbowałem i zmieniać zgodność i nawet znalazłem jakiś filmik gdzie gościu odpalał grę zmieniając coś z directx ale u mnie nie podziałało a jedyne co się zmieniało to to ze błąd o pliku ACC.exe wyskakiwał przed zmiana w czarnym oknie a teraz tylko na pulpicie nawet sie gra nie uruchamia. Może to być też jakiś problem z Windows 10 nie mam pojęcia. Najwyżej poczekam z ta gra bo i tak za 2 miesiące zmieniam kompa.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Czy da rade ?
PostNapisane: 30-07-2016, 14:06 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4316
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Spróbuj jeszcze coś, przypomniało mi się, że czasami z różnymi AC jest problem z tym, że próbują się odpalić na zintegrowanej karcie... W opcjach Nvidii ustaw, żeby aplikacje pełnoekranowe się uruchamiały przez procesor graficzny Nvidia, albo nawet ustaw to na sztywno w samej aplikacji.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Czy da rade ?
PostNapisane: 31-07-2016, 00:13 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Spróbuje tylko mógłbyś mi opisać mniej więcej w co mam wejść i co kliknąć bo do tych wszystkich opcji Nvidii to jestem raczej zielony ?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Czy da rade ?
PostNapisane: 31-07-2016, 11:34 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4316
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Prawym na pasku na ikonkę Nvidii w trayu, panel sterowania Nvidia, wchodzisz w każdą zakładkę i tam gdzie się da wybierasz swoją główną kartę.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Czy da rade ?
PostNapisane: 31-07-2016, 15:35 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 468
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
AC Rogue wymaga kartę graficzną, która obsługuje DX11, a GeForce 9600 GT ów DX-a nie obsługuje. Da się to obejść (są poradniki w necie), aczkolwiek wydajność prawdopodobnie będzie słaba.


Góra
Zobacz profil
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 7


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


TOP5#: