Strona Główna Zakonu
* FAQ    * Szukaj
 * Zarejestruj    * Zaloguj 
Teraz jest 21-06-2019, 01:40




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 28 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bugi i glitche
PostNapisane: 17-11-2014, 21:03 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 330
Płeć: mężczyzna
Platforma: Xbox One
Witajcie.
Jako że minęło już kilka dni od premiery, pozwoliłem sobie założyć temat zbiorczy dla bugów występujących w AC: Rogue.
To wstępne kilka, które zauważyłem u siebie:
-na jednym z wybrzeży jest ikona przechwycenia, ale na dachu nie ma gołębia,
-dziwne zachowanie postaci podczas wspinania się na niskie pagórki i kamienie i podczas wychodzenia z wody (Shay nie może w niektórych miejscach wyjść z wody, mimo, że brzeg jest niski),
- dziwne manewry Morrigan- raz gdy byłem na brzegu statek zaczął się przechylać na bok, po czym oddalać od brzegu (czyli powtórka z BF), dwa- gdy niszczyłem dużą górę lodową, będąc blisko niej nagle rzuciło statkiem gwałtownie na kilkaset metrów w tył.
-w niektórych lokacjach brak ikony z odnowieniem nieruchomości (gry jeszcze w 100% nie ukończyłem, więc liczę, że to nie bug i z czasem się pojawią),
- podczas uzupełniania amunicji okrętowej w sklepach, licznik nie pokazuje proporcji posiadanych do brakujących pocisków (działa jedynie opcja pełnego uzupełnienia).

To na razie tyle. Większość nie jest szczególnie kłopotliwa, ale przydałby się jakiś patch niedługo. Choć jak czytam co się dzieje z Unity, to chyba Rogue jeszcze trochę poczeka na swoją kolej.

Zachęcam do dzielenia się własnymi przypadkami- podobnie jak w takich tematach dla poprzednich tytułów, także tutaj zdjęcia i linki do filmików z bugami i glitchami mile widziane.

Pozdrawiam.


Ostatnio edytowano 22-11-2014, 00:48 przez TemplarGrandMaster, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 17-11-2014, 21:20 
Offline
Adept
Adept
Posty: 23
Płeć: nie podano/inna
TemplarGrandMaster napisał(a):
-w niektórych lokacjach brak ikony z odnowieniem nieruchomości (gry jeszcze w 100% nie ukończyłem, więc liczę, że to nie bug i z czasem się pojawią),
Jestem w trakcie odkrywania wszystkiego - zauważyłem, że ikony renowacji pojawiają się po oswobodzeniu głównej osady/fortu w danym fragmencie mapy. Chyba że to zrobiłeś i dalej masz taki błąd.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 17-11-2014, 21:54 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 330
Płeć: mężczyzna
Platforma: Xbox One
Mayster napisał(a):
zauważyłem, że ikony renowacji pojawiają się po oswobodzeniu głównej osady/fortu w danym fragmencie mapy. Chyba że to zrobiłeś i dalej masz taki błąd.
W sumie nie zwróciłem uwagi. Ale nie jestem pewien, czy to tak działa, bo np. dzisiaj miałem jedną lokację, w której był element do renowacji, a zaraz obok niezdobyta baza Francuzów. Miałem normalnie ikonę nieruchomości i pierw ją odnowiłem, a dopiero potem zabrałem się za osadę.
Chyba, że jak piszesz, nie liczą się te mniejsze osady (których nie trzeba ostrzelać pierw z morza) a jedynie same forty.
Dla pewności sprawdzę to jeszcze jutro.
Ale dzięki wielkie za wskazówkę, bo przy trzecim braku ikony dopadła mnie lekka irytacja. :)

I przypomniałem sobie jeszcze o czymś.
- O ile asasyni czyhający na nas w ukryciu są dość czujni, to asasyni, których trzeba wyeliminować na czas (przechwycenie gołębia) jakby kompletnie nas nie widzieli- miałem mnóstwo sytuacji kiedy mogłem podejść do nich powoli od frontu i zadać cios (niezależnie czy byli na ziemi czy na dachu). Dopiero gdy na nich wpadałem zaczęli reagować.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 17-11-2014, 22:39 
Offline
Adept
Adept
Posty: 23
Płeć: nie podano/inna
Chodzi o te forty/osady, których odblokowanie wiąże się z ujawnieniem okolicznych lokacji - mapa Nowego Jorku, River Valley, Płn. Atlantyku jest podzielona na kilka części( pewnie to zauważyłeś ) i każda z części ma swoją "główną" siedzibę - pokonanie tej siedziby = odblokowanie renowacji lokacjach na tych właśnie określonych skrawkach mapy - może nie zwróciłeś na to uwagi po prostu( początkowo też się zastanawiałem co jest grane, ale potem dopiero tak sobie skojarzyłem i to się sprawdza ). Co do tych przechwyceń - faktycznie te npc'ty nie są zbytnio bystre w tych misjach.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 18-11-2014, 14:08 
Offline
Adept
Adept
Posty: 2
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PS3
To nie bag tylko nie skończyłeś odpowiednio tyle misi w AC


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 22-11-2014, 00:47 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 330
Płeć: mężczyzna
Platforma: Xbox One
@Mayster: Sprawdziłem i okazało się, że jest dokładnie tak jak pisałeś. Tzn. po przejęciu fortów już wszystkie nieruchomości są oznaczone do odrestaurowania.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 22-11-2014, 16:11 
Offline
Adept
Adept
Posty: 23
Płeć: nie podano/inna
Miałem problem ze znalezieniem ostatniego przechwycenia asasyna, które było w NY w Greenwich - spróbowałem ponownej synchronizacji punktu widokowego i się pojawiło - jakby ktoś uznał to za bug to podaję. Co do reszty - ukończyłem dzisiaj wszystko na 100% - zostało mi tylko kilka osiągnięć i wyzwań abstergo - łącznie grałem ponad 28 godzin w Rogue. Niektóre rzeczy wkurzają, chociażby ta wspinaczka, której wspomniałeś, na niektóre miejsca nie da się wdrapać choć powinno się dać, ale ogólnie gra jest bardzo fajna i dobrze się eksplorowało te lokacje - fajna sprawa z tym, że można trafić w niektórych miejscach w Dolinie Rzeki na bitwy między Anglikami a Francuzami i pomóc w nich, tak samo bitwy losowe na morzu. Gra mnie zadowoliła i pewnie teraz będę od nowa fabułę przechodził. Całej reszcie, która jeszcze gra lub zagra dopiero - życzę miłych wrażeń z gry.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 22-11-2014, 17:42 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 330
Płeć: mężczyzna
Platforma: Xbox One
Mayster napisał(a):
Miałem problem ze znalezieniem ostatniego przechwycenia asasyna, które było w NY w Greenwich
Właśnie ja też zauważyłem, że w tej dzielnicy czegoś mi brakuje i to właśnie tego zlecenia. Myślałem, że może jest tak, jak z misjami morskimi w BF, że to w NY jest ostatnie i pokaże się, gdy ukończę pozostałe. Ale skoro już znalazłeś rozwiązanie problemu to też go spróbuję.
Również uważam, że gra się udała. Może dużo elementów jest przeniesionych z poprzedniej części, ale pojawiły się też nowości, które skutecznie urozmaicają rozgrywkę. Nie będę się już rozpisywał- kto chce przeczyta reckę na głównej.

Ale i tak mam nadzieję, że nie zostawią powyższych niedociągnięć i patch wkrótce się pojawi.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 22-11-2014, 18:03 
Offline
Adept
Adept
Posty: 23
Płeć: nie podano/inna
@TemplarGrandMaster: Dodam jeszcze, że tą synchronizacje punktu widokowego zrobiłem dopiero po ukończeniu pozostałych 11 przechwyceń - więc może z tą kolejnością też masz racje, że dopiero jak wszystkie poprzednie zrobisz. W tym momencie pozostały mi 2 wyzwania abstergo do 70/70 - te związane z flotą więc troszkę poczekam na ich realizacje bo te misje teraz dosyć długo już trwają.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 14-12-2014, 15:45 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 17
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS4
To nie jest bug ani glitch a raczej niedopracowanie i dowód na to,że twórcy praktycznie wszystko z black flaga skopiowali. Jeśli się pójdzie do sklepu(ten z wyposażeniem dla Shaya) i będziemy chcieli sprzedać surowce będzie napisane coś w tym stylu: ,,Rum i cukier są warte sporo grosza,metal i drewno wykorzystaj do ulepszenia kawki".


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 14-12-2014, 22:03 
Offline
Adept
Adept
Posty: 49
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS4
Na samym początku podczasz treningu z indianinem Shay mi się zablokował i tylko górna część ciała kręciła się dookoła


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 25-12-2014, 21:30 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PS3
- przed sprzedażą towarów w wskazówce napisane jest rum i cukier zamiast tytoń
- przed kupowaniem ulepszeń w wskazówce napisane jest ulepszenie kawki zamiast Morrigan
- czasami mówią do mnie kenway
- nie pokazuje ikon renowacji chociaż wszystko inne w danym regionie jest już wykonane
są to najczęstsze bugi które zauważyłem podczas gry też tak macie ?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 26-12-2014, 17:57 
Offline
Adept
Adept
Posty: 11
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS3
Za to ja napotkałem bardzo irytujący glitch. Zauważyłem go dopiero "SPOJLER" gdy w jednej misji trzeba było wysadzić kotły z trucizną. Mianowicie jest to teren strzeżony, więc Shay powinien założyć bandanę, i ok zakłada z tym, że wykonuje tylko ruch zakładania dłoniami, a maski i tak nie ma. Miał ktoś podobnie? Czy może powinienem więcej przejść bo dopiero 4 sekwencje zacząłem. Natomiast gdy Shay broni się przed gazem to zakłada maskę normalnie... Nie rozumiem tego.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 27-12-2014, 13:10 
Offline
Adept
Adept
Posty: 5
Płeć: nie podano/inna
Shay nie zakłada bandany, kiedy wchodzi na teren strzeżony, tylko stawia kołnierz płaszcza/zakłada kaptur. Zależy od odzienia.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 27-12-2014, 13:11 
Offline
Adept
Adept
Posty: 49
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS4
@QoX: Maska służy tylko do kontry gazu, na terenie strzeżonym Shay podnosi tylko kołnierz


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 27-12-2014, 16:37 
Offline
Adept
Adept
Posty: 11
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS3
Grand2504 i anikio3 Dzięki za odpowiedzi, moje niedopatrzenie :)


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 27-12-2014, 20:20 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 17
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS4
@wolo1232 Przeczytaj poprzednie posty,wszystko co wymieniłeś już było.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 05-01-2015, 20:50 
Offline
Adept
Adept
Posty: 45
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS3
Szczerze to w tej części spotkałem więcej błędów niż w Unity. Widziałem latających żołnierzy, przewrócony statek, lewitującą broń, a w pewnym momencie wpadłem do ogniska z którego nie dało się wyjść! Mimo tych licznych niedoróbek grało się świetnie.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 05-01-2015, 21:44 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 250
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Jednym z takich zabawnych bugów było pewien jegomość szedł, zrobił salto (takie, że był wyprostowany a jego głowa była w ziemi) po czym poszedł dalej.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 06-01-2015, 13:12 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: kobieta
Platforma: PS3
Nie działa mi Oblężenie Fortu de Sable. Mogę tam wejść, ale nie wiem co tam trzeba zrobić bo żadne polecenie mi się nie wyświetla...


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 07-01-2015, 17:46 
Offline
Adept
Adept
Posty: 5
Płeć: nie podano/inna
@Up

U mnie to samo, a support milczy od prawie miesiąca...


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 07-03-2015, 22:50 
Offline
Adept
Adept
Posty: 13
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Właśnie gram na PC w Rouge i jestem już w 3 sekwencji i powiem wam że bez Day one patch się nie obejdzie, bo trochę bugów ta gra ma oczywiście napotkałem kilka z powyższych ;) ale chyba tez kilka nowych takich jak brak słów podczas dialogów, kiedy Morrigan nie płynie oraz ściany, przez które można przechodzić np.w niektórych fortach dzięki czemu możemy przechodzić przez mury i wyjść poza tekstury i biegać pod ziemia lub pływać.Ale mimo tych błędów i tak AC ROGUE wydaje mi się lepsze od AC UNITY ponieważ ma mocny klimat i do tego posiada kilka smaczków, które w unity wycieli np.walka ukrytym ostrzem (nareszcie mogę wyciągać ostrze, kiedy chce xD)


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 20-04-2015, 20:49 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Witam mam problem, w misji gdzie mamy zabić Liama. Biegniemy za nim po lodowej ścieżce i gdy zawala nam się przejście góra spadamy na krę i potem musimy skakać. Gdy przeskakuję na druga krę, gra się zacina... zawsze w tym samym momencie.

próbowałem update'a, dwoch cracków, ale nic nie pomaga. Tylko w tym miejscu ciągle.

HELP!


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 20-04-2015, 22:00 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 9
Płeć: mężczyzna
Gary Stark napisał(a):
Witam mam problem, w misji gdzie mamy zabić Liama. Biegniemy za nim po lodowej ścieżce i gdy zawala nam się przejście góra spadamy na krę i potem musimy skakać. Gdy przeskakuję na druga krę, gra się zacina... zawsze w tym samym momencie.

próbowałem update'a, dwoch cracków, ale nic nie pomaga. Tylko w tym miejscu ciągle.

HELP!
Przenies pliki z save'ami na pulpit, i moze pomoc reinstal gry do innego msc. (inny folder na dysku)


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi i glitche
PostNapisane: 29-05-2015, 20:03 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 27
Płeć: mężczyzna
Platforma: Xbox 360
Shay wpadł mi pod statek podczas abordażu, nie mogłem się wydostać, wszystko prześwitywało i widziałem walkę i mnie zdesychronizowało, bo załogę mi zabili :/


Góra
Zobacz profil
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 28 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


TOP5#: