Strona Główna Zakonu
* FAQ    * Szukaj
 * Zarejestruj    * Zaloguj 
Teraz jest 17-08-2019, 23:45




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 128 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 00:08 
Offline
Weteran
Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 678
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
suchy napisał(a):
To prawda, że grę robią 4 lata
Zombie napisał(a):
Zakładając, że AC:U było robione 4 lata to nie byłoby lepsze, gdyby zaczęli je rok temu i wydali za 3 lata.
Nadal nie wiem, skąd to wiemy. A raczej skąd Wy wiecie, bo dla mnie wciąż są to wyłącznie ploteczki z jakiegoś forum. :P
@Zombie: rozumiem, co piszesz. Rozumiem, że studia A i B mogły pracować nad Unity od czterech lat (czyli od roku 2010 -> premiera Brotherhood), podczas gdy pozostałe litery alfabetu robiły inne gry. Ale nadal twierdzę, że a) wcale nie musiało tak być, i Unity z jakiegoś powodu (np dziwnej "tradycji" wydawania jakiegoś AC każdą jesienią) mogło być robione zwyczajnie zbyt krótko, by mogło być zrobione porządnie; b) niezależnie od tego, ile czasu trwały prace nad Unity, ewidentnie trwały zbyt krótko, bo gra jest niedokończona. Lub zrobiono ją "na odwal się", okazując w ten sposób pewien, hm, brak szacunku fanom, lub twórcy z Ubisoftu są ciency. :P

I nie tyczy się to wyłącznie Unity. Patrz: AC3 i szopki po jego premierze.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 00:17 
Offline
Weteran
Weteran
Posty: 516
Płeć: mężczyzna
Tak właściwie to po co my się kłócimy ile je robiono tak w sumie? Skuli mnie kolejne mogą robić tej nocy i jutro oddać do tłoczni. Albo wydać jak będę miał 80 lat i długą brodę. Liczy się efekt. A ten ponoć (na ile w tym prawdy zobaczę mam nadzieję w ten weekend) jest mierny.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 00:53 
Offline
Adept
Adept
Posty: 6
Płeć: nie podano/inna
I jak z tą optymalizacją? Myślicie ,że pójdzie na gtx660 ,i3 i 8gb ramu?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 01:12 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 438
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS4
@gekonex: Ja będę testował na dwóch konfiguracjach i3, GTX 660, 12GB RAM i na konfiguracji i7, GTX 970, 16GB RAM, podzielę się wrażeniami jutro, bądź piątek wieczór.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 01:16 
Offline
Żołnierz
Żołnierz
Awatar użytkownika
Posty: 78
Płeć: mężczyzna
@gekonex
U mnie na laptopie ruszyło na wysokich, ze stałymi 30(poza filmikami, tam strasznie spada). Podejrzewam, że gdybym miał 4 rdzenie, to gra chodziła by mi w okolicach 45fps.
Powinno Ci ruszyć.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 08:55 
Offline
Adept
Adept
Posty: 45
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
GTAV też jest zbugowane po roku od premiery i nikt się nie czepia. :facepalm:


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 10:44 
Offline
Weteran
Weteran
Posty: 516
Płeć: mężczyzna
Z tego co mi wiadomo to nawet przeciwnie. GTA V to jedyna znana mi gra, która trzymała podniestę graczy w necie do pół roku PO premierze (choć konsolowcóew emocjonujących się tym, ze nie będzie jej na PC, co zabawniejsze ostatnie obrazki o tym widziałem już po zapowiedzeniu jej na PC)

Adi087 napisał(a):
U mnie na laptopie ruszyło na wysokich, ze stałymi 30(poza filmikami, tam strasznie spada).
Fajnego musisz mieć laptopa.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 13:42 
Offline
Żołnierz
Żołnierz
Awatar użytkownika
Posty: 78
Płeć: mężczyzna
Zombie napisał(a):
Fajnego musisz mieć laptopa.
Kupiony za 2850 zł Lenovo y510. Dwie grafy 755m i i5-4200m(2 rdzenie) to nie taki full wypas.
I 4GB RAM-u musiałem dokupić. Myślałem, że będzie gorzej.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 14:13 
Offline
Adept
Adept
Posty: 33
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
U mnie działa na ultra. przy filmach 60 fps podczas gry 35-45 fps


Załączniki:
Nowy obraz mapy bitowej.jpg [26.34 KiB]
Pobrane 803 razy
Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 14:45 
Offline
Nowy rekrut
Nowy rekrut
Posty: 1
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
No wielka klapa bo mogliby poczekac troche czasu i dopracowac to cos - bo gra nazwac tego nie mozna... nie wiem jak mozna wypuscic gre z takimi bledami, nie da sie grac. No taka rzecz jeszcze mi sie nie zdarzyla by co 5 minut wpadal do jakiejs dziury i trzeba bylo zaczynac od nowa. UBI powinno sie wstydzic, bo to nie chodzi chyba o to by co rok wypuszczac gre z takimi bledami. Przerazajace jest takze samo bieganie w grze. Czulosc osi mam ustawione na 1 a i tak jak tylko obroce myszka to swiat wiruje. W poprzednich czesciach nie bylo tego problemu. Poza tym w MENU myszka zas tak potwornie zwalnia ze nie wiem co z tym zrobic. Nie da sie grac i rozne ustawienia grafiki nic nie zmieniaja w tej kwestii. Macie jakis pomysl?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 18:03 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 365
Płeć: mężczyzna
Nie moge się wypowiadać o jakości gry.
Mogę się za to wypowiedzieć o styuacji na giełdzie. Na otwarciu amerykańskiej giełdy NASDAQ udziały firmy potaniały aż o 9,12%.
W tym kontekście odpowiedź na tytułowe pytanie brzmi "tak".
Przyniosło to jednak efekty w zmianie dystrybucji. Otóż do tej pory mimo iż nad grami pracowały różne studia, główną rolę odgrywała ekipa z Montrealu. Teraz postanowiono przyjąć model który stosuje Acitivision w serii Call of Duty. Nad grami będą pracowały na przemian dwa zespoły, wsomniany juz Monteral i Quebec.
O ile decyzja wydaje się być dobra, to nie jestem pewny czy używanie słów Call of Duty w takiej sytuacji jest dobre dla PR.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 18:34 
Offline
Emerytowany techadmin
Awatar użytkownika
Posty: 1183
Płeć: mężczyzna
@Nortalf: spadek ceny akcji ma wyłącznie związek z tym, że ludzie masowo sprzedają, bo bańka spekulacyjna osiągnęła maksimum w dniu premiery.

"Dziennikarze" piszący o grach Ci tego nie powiedzą, bo nikt nie kliknąłby w artykuł o rzeczowym tytule. Norma. :]


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 18:42 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 365
Płeć: mężczyzna
@rune Ja wiem jak to działa. Zaczeły się pierwsze informacje o błędach i nieprzychlne komentarze, udziałowcy zaczęli sprzedawać bo zorientowali się, że cena spadnie. Jak inni udziałowcy zobaczyli, że cena spada bo ci pierwsi sprzedali to panika bo cena spada i byle szybko sprzedać ...
Ale faktem jest, że Ubisoft zalicza spadek, bez względu na przyczynę.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 18:53 
Offline
Emerytowany techadmin
Awatar użytkownika
Posty: 1183
Płeć: mężczyzna
@Nortalf: nie masz pojęcia jak to działa. Ci, którzy kupili akcje z nadzieją zysku na spekulacjach związanych z premierą, sprzedają właśnie teraz z zyskiem. Spadek ceny jest tu skutkiem wyprzedaży akcji, nie na odwrót.

Jak to wygląda w praktyce, możesz zobaczyć tutaj.

O nie! Cena spadła o 10% w jeden dzień, tj. z USD 14,63 do USD 13.27. Kij z tym, że w ciągu ostatniego miesiąca wzrosła z USD 11,56 do USD 13,54 (17%), a przez chwilę nawet do USD 14,9 (28%)...


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 20:36 
Offline
Adept
Adept
Awatar użytkownika
Posty: 38
Płeć: mężczyzna
Platforma: PS4
Myślicie, że błędy do świąt zostaną w jakimś większym stopniu naprawione?

Nie chce się zawieźć na tej grze, szczególnie, że tak długo na nią czekałem...

i tak wgl. jak to jest z klatkami na PS4? Oglądałem jeden gameplay z Coop-a i z tego co gość mówił wywnioskowałem, że ma stałe 30fps.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 21:00 
Offline
Adept
Adept
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
rune napisał(a):
@Nortalf: nie masz pojęcia jak to działa. Ci, którzy kupili akcje z nadzieją zysku na spekulacjach związanych z premierą, sprzedają właśnie teraz z zyskiem. Spadek ceny jest tu skutkiem wyprzedaży akcji, nie na odwrót.
Co nie znaczy, że wszyscy nagle sprzedają by zarobić. Szczególnie, że przed Ubi jeszcze FC4, po którym mogliby zarobić jeszcze więcej (spekulacja).


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 21:30 
Offline
Wojownik
Wojownik
Awatar użytkownika
Posty: 365
Płeć: mężczyzna
rune napisał(a):
Ci, którzy kupili akcje z nadzieją zysku na spekulacjach związanych z premierą, sprzedają właśnie teraz z zyskiem.
Ok, to spekulanci. Ale najwazniejszym czynnikiem wpływającyma na kształtowanie się poziomów indeksów mają wyniki finansowe spółek. Im lepiej są zarządzane i jeśli osiągają zyski wzrasta popyt na ich akcje, co powoduje wzrost ceny. Ludzie są zaiteresowani chociarzby po to, żeby zarobić na dywidendzie.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 13-11-2014, 23:07 
Offline
Weteran
Weteran
Posty: 516
Płeć: mężczyzna
Nie wiem jak dalej w grze, ale u mnie, mimo teoretycznie za słabej karty w misji z de Molayem szła nawet nieźle. Przynajmniej z tego co sam widziałem. Nie wiem jak statystyki.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 14-11-2014, 18:09 
Offline
Adept
Adept
Posty: 10
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
Ja np. mam problem z pewnym miejscem w grze. Jak wchodzę w ten obszar wywala mi grę i zużycie procesora leci ostro w górę. Dołączam mapkę tego terenu: http://i.imgur.com/VtCAeJG.jpg

EDIT: Po dzisiejszym patch'u już jest ok.


Ostatnio edytowano 14-11-2014, 22:46 przez Arek1422, łącznie edytowano 1 raz

Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 14-11-2014, 18:28 
Offline
Żołnierz
Żołnierz
Awatar użytkownika
Posty: 99
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
To samo. Jak wchodziłem w rejony mapy na południu właśnie - to gra wieszała się raz za razem!!


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 14-11-2014, 21:12 
Offline
Żołnierz
Żołnierz
Posty: 54
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Ubi pracuje nad patchem który poprawi w głównej mierze fpsy.
Ale kiedy, co i jak nie wiem. Jakiś admin jest poinformowany tak + - ? ;)


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 14-11-2014, 22:36 
Offline
Adept
Adept
Posty: 24
Płeć: nie podano/inna
Unity to dla mnie wielka klapa. Pomijając już kwestie techniczne, na które po prostu brak słów, to gra jest strasznie nudna! Fabuła nie porywa, gra niczym nie zaskakuje, znowu to samo po raz któryś. Po zakończeniu wątku Desmonda nie mają już pomysłu na tę serię. Szkoda, bo mimo, że może nie był on najwyższej klasy fabularnej, to powodował on, że czekało się na to jak historia się dalej potoczy w kolejnej części. Już nawet nie ma żadnego gameplayu w teraźniejszości, tylko sztampowe filmiki. Gdzie podziała się muzyka w grze?! Bieganie po mieście bez niej jest strasznie nudne. Muzyka zawsze stanowiła dla mnie ważny element w tej serii. W dodatku te skrzynie, które żeby otworzyć to trzeba mieć Companion App oraz AC Initiates... Po co to komu? Przeszedłem wszystkie części na 100%, a tutaj po prostu nie chce się grać... Totalny zawód.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 14-11-2014, 23:22 
Offline
Adept
Adept
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Ponoć pierwsze recenzje Far Cry 4 są niezłe. Wychodzi na to, że Unity zostało kozłem ofiarnym. Rogue wyszło okej, FC4 prawdopodobnie też,a Unity zaliczyło wypadek.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 15-11-2014, 12:34 
Offline
Adept
Adept
Posty: 29
Płeć: nie podano/inna
Platforma: PC
@shat : Companion App ma być chyba dodatkiem do gry, a nie jedyną opcją otworzenia skrzynek. Mylę się?


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Wielka Klapa?
PostNapisane: 15-11-2014, 12:47 
Offline
Adept
Adept
Posty: 47
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Vellz napisał(a):
@shat : Companion App ma być chyba dodatkiem do gry, a nie jedyną opcją otworzenia skrzynek. Mylę się?
Chyba trochę się mylisz. Tzn. są skrzynie, które możesz otworzyć normalnie, są skrzynie, które otworzysz jak im zapłacisz i są skrzynie które możesz otworzyć dzięki ten aplikacji. Przynajmniej jedną taką znalazłem.
Wkurzyłem się trochę, bo teoretycznie, oprócz gry, musiałbym jeszcze kupić urządzenie, które akurat obsługuje daną wersję oprogramowania, żeby móc się czymś tam pobawić w grze. P...... to. Nie dość, że płacę im za grę, dostaję ją zepsutą na dzień dobry, muszę mieć sprzęt za parę tysięcy by w ogóle ją odpalić, to jeszcze musiałbym wymienić mojego HTC Desire Z, na inny telefon z ceną oscylującą koło tysiąca, żeby móc się pobawić tymi mini grami i odblokować dodatki. Paranoja. Kolejne AC będą tak wyglądać, to chyba sobie podaruję.

P.S.
Zdaję sobie sprawę, że mój android z telefonem, mogą być za cieńkie w uszach, by pociągnąć tą aplikację. Ale w takim razie mogliby to także uruchomić w wersji przeglądarkowej. Dla ludzi, którzy nie mają akurat takiego sprzętu. Nikomu by to nie wadziło, bo aplikacja swojej zalety (mobilności) i tak by nie straciła. Dla ludzi którzy chcieliby z niej korzystać w ruchu.


Góra
Zobacz profil
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 128 Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


TOP5#: