Strona Główna Zakonu
* FAQ    * Szukaj
 * Zarejestruj    * Zaloguj 
Teraz jest 19-12-2018, 15:03




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 10
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bugi?
PostNapisane: 15-01-2012, 14:22 
Offline
Adept
Adept
Posty: 5
Płeć: nie podano/inna
Witam, wszystkich, jako nowicjusz na forum, acz nie nowicjusz w uniwersum.
Dolaczam tak pozno, poniewaz NIE da sie pracowac, grac, i udzielac sie na 3 duzych forach na raz :)

Anyway, mam problem z ACR. i to dosc podstawowy. Otoz ostatnia misja w ekwencji drugiej, tam gdzie mamy odbic kryjowke obok Bazaru. Pelna synchronizacje uzyskuje sie, "ni e prowokujac zadnego konfliktu".
Probowalem ta misje przejsc juz tak z 40 razy i ZAWSZE, niezaleznie od tego JAK to robie, efekt koncowy mowi, ze jednak ten konflikt wywolalem.

Nie rozumiem wiec: czy "ciche zabojstwo" JEST juz wywolaniem konfliktu, czy nie?
Czy jesli jakikolwiek straznik mnie "zobaczyl" to juz wywolalem konflikt?

Jesli odp na oba pytania, jest :"tak", to albo mam jakiegos buga, albo tej misji nie da sie przejsc ze 100 % synchornizacji.
To, co widac w "video solucji" wskazuje na gre na konsoli, ktorej nie posiadam, gram tylko i wylacznie na PC, z tego co wiem, wersje PC mialy pewne "udoskonalenia" :)
Drugi problem pojawia sie w misji gildii zlodzieji -mamy zabic kolesia, uprzednio wyciagnawszy go ze strefy strzezonej za pomoca zlodziei.
No i ok, zlodzieje robia swoej, koles wylazi ze strefy, udzieka gdzies tam, straznicy sa zajeci zlodziejami (czasem mnie tez atakuja), i gdy zabijam cel zadania, tez zawsze widze, ze 50% synchro, bo...no wlasnie NIE wiem czemu. On byl POZA strefa, gdy go zabijam. CHyba ze strefa to NIE tylko ten teren na czerwono.

Podobie jest tez z misja w sekw 1. Z tymi zabojstwani ze stogow: Zabilem nie tylko 5 ale ze 7 staznikow ze stogu (tzn "wciagalem ich tam) i to paru nawet pod rzad, a i TAK mi nie zalicza..
CO JEST, wie ktos?
aha mam ACR EK. BTW kupiona tylko dlatego, aby miec wreszcie soundtracka, po czym sie okazuje, ze ten soundtrack, to zbieranina dzwiekow z poprzednich gier !!!

dzieki za pomoc!

Doeiiiiiii


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi?
PostNapisane: 15-01-2012, 14:55 
Offline
Weteran
Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 853
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Darth_Gem napisał(a):
Czy jesli jakikolwiek straznik mnie "zobaczyl" to juz wywolalem konflikt?
Tak. Nie pozwól, aby jakikolwiek strażnik (czy na dachu, czy na dole) cię dostrzegł, bo wtedy jest bardzo ciężko to odkręcić bez potrzeby powtarzania misji. Najlepiej przed samym odbijaniem kryjówki gdzieś dalej od wieży zejdź na chodnik i rzucaj bombami z saletrą/siarką, by omijać posterunki. Jeśli chodzi o samo zabójstwo, najlepiej będzie, jeśli zrobisz je po cichu z ukrytego ostrza.
Darth_Gem napisał(a):
Drugi problem pojawia sie w misji gildii zlodzieji -mamy zabic kolesia, uprzednio wyciagnawszy go ze strefy strzezonej za pomoca zlodziei.
Jeśli pamięć mnie nie myli, zrobiłem tę misję na 100%, ale nie pamiętam szczegółów. Daj mi trochę czasu.
Darth_Gem napisał(a):
misja w sekw 1. Z tymi zabojstwani ze stogow: Zabilem nie tylko 5 ale ze 7 staznikow ze stogu (tzn "wciagalem ich tam) i to paru nawet pod rzad, a i TAK mi nie zalicza..
Musisz ich wciągać, nie będąc w otwartym konflikcie oraz nie wyskakując z siana, czyli bez trzymania PPM. Może musisz każdego z innego siana? Próbuj jeszcze raz.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi?
PostNapisane: 15-01-2012, 15:04 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Posty: 3790
Płeć: kobieta
Platforma: PC
Odpowiadając na 1 pytanie - ja to zrobiłam tak, że tuż po momencie rozpoznania celu strzeliłam w niego zatrutą strzałką, stojąc na wyznaczonym dachu. Akcja szybka, bez konieczności prześlizgiwania się pod nosami straży.

2 pytanie: tej misji nie próbowałam na 100%, zostawiając ją na lepsze czasy.

3 pytanie: nie da się zabić każdego z innego stogu. Zresztą, mi zaliczyło, kiedy obiegałam stóg, czekając aż wskaźniki nad głowami strażników będą żółte, wciągałam ich pojedynczo i od nowa.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi?
PostNapisane: 15-01-2012, 15:18 
Offline
Weteran
Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 853
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Udało mi się ponownie wykonać misję złodziei na 100%. Co prawda skomplikowanym i innym sposobem niż za pierwszym razem, ale jest.
Stoimy na dachu ze złodziejami. Z pistoletu zabijamy strzelca na dachu. Gdy straż na dole zakończy dochodzenie, rozpraszamy ich. Następnie wynajmujemy drugą grupkę złodziei, którą rozpraszamy nasz cel. Biegniemy za nim, nie wchodząc w otwartą walkę, zabijamy bez świadków (strażnicy), przeszukujemy ciało.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Bugi?
PostNapisane: 15-01-2012, 19:36 
Offline
Adept
Adept
Posty: 5
Płeć: nie podano/inna
aaa, ok, dziekuje bardzo za pomoc.
To znaczy, ze w ACR jest trudniej, niz bylo wczesniej :)

Dobrze wiedziec, ze jednak sie DA.

Dank U wel!


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi?
PostNapisane: 15-01-2012, 20:48 
Offline
Asasyn
Asasyn
Awatar użytkownika
Posty: 2103
Płeć: mężczyzna
Platforma: PC
Ja to zrobiłem trochę inaczej... Strażników na dachu pozbądź się czymkolwiek (noże, strzałki). Potem na cel wysłałem grupkę złodziei. Wyciągnęli go za teren i po prostu skoczyłem mu na łeb...


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Bugi?
PostNapisane: 25-05-2012, 18:17 
Offline
Adept
Adept
Posty: 5
Płeć: nie podano/inna
to ze stogami to po prostu ściągnąłem uwagę strażników obiegłem budynek na około schowałem się i zabijałem po jednym jak mnie szukali :)


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi?
PostNapisane: 06-09-2013, 20:49 
Offline
Żołnierz
Żołnierz
Awatar użytkownika
Posty: 84
Płeć: kobieta
Platforma: PS3
Mam problem z trofeum: Żelazna kurtyna.

Nie używam armaty, taran zostaje rozbity, kryjówka ocalona.

Dwa razy poprawnie wykonałam z poziomu DNA... i nie zaliczyło.

Odłączyłam patcha i odcięłam konsolę od internetu, znów weszłam przez DNA , wszystko zrobiłam dobrze... i nic.

Założyłam nową sesję, zainstalowałam aktualizację, rozpoczęłam grę od początku,, i gdy doszłam do tego wspomnienia- znów wykonałam je bez użycia armaty... i co..? i figa z makiem...

Jestem w kropce.. To moje ostatnie trofeum z singla do zrobienia... a właściwie do "niezrobienia"...

A może nie wystarczy brak armaty...może jest coś jeszcze, czego nie wolno robić..? Może trzeba mieć 100% a nie tak jak u mnie 83%..?


Chyba odinstaluję grę i ponownie ją zainstaluję.. Tylko ile razy można ponownie ściągać passport...? za którymś tam razem może mi nie przyjąć, zwłaszcza że jest jednorazówką...
:cry:
Zaryzykowałam i usunęłam z konsoli grę a po ponownym zainstalowaniu zagrałam nie mając dostępu do netu... I niestety znów PORAŻKA..


Załączniki:
IMG_1837.JPG [79.25 KiB]
Pobrane 833 razy
Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi?
PostNapisane: 07-09-2013, 06:30 
Offline
Najemnik
Najemnik
Posty: 165
Płeć: mężczyzna
Platforma: Xbox 360
Pamiętaj że żaden z atakujących nie może się przedostać do kryjówki albo spróbuj z inną kryjówką niż tą podczas misji głównej.


Góra
Zobacz profil
 Tytuł: Re: Bugi?
PostNapisane: 07-09-2013, 19:09 
Offline
Żołnierz
Żołnierz
Awatar użytkownika
Posty: 84
Płeć: kobieta
Platforma: PS3
Dzięki za podpowiedź. Bardziej się postarałam i wskoczyło za drugim razem...


Góra
Zobacz profil
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Posty: 10


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zarejestrowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


TOP5#19:
  1. FIFA Polonia
  2. Zakon Assassin's Creed
  3. Marvel Comics
  4. Markolf
  5. Need For Speed
wygraj płytę GIGABYTE dla gracza