Zakon Assassin's Creed


Wideorecenzja

Książka Assassin's Creed - oficjalna powieść filmu wydawnictwa Insignis

Komentarze / pokaż wszystkie (19)

5. Sibir777607-11-2015, 22:37Nie jestem w stanie zagrać w tą grę przez wymagania. Obejrzałem całą na YouTube więc nie wiem czy to uprawnia mnie do wygłaszania opinii.
Podoba mi się ta gra, jednak jest kwestia, której Ubi nie chce rozwiązać...mianowicie poziom trudności. Chciałbym by sztuczna inteligencja była dużo lepsza, chciałbym mieć satysfakcje nie tylko z fabuły tej gry...ale z jej trudności. Nigdy nie wziąłbym umiejętności kameleona. To dla mnie takie samo badziewie jak "oszustwa" do np: Rogue. Gra jest tak łatwa a do tego dodają, że możesz jeszcze bardziej uprościć sobie sprawę. Wolałbym przeklinać jak fani Dark Souls przy tej produkcji niż mieć wrażenie, że gram w gre dla debili.
6. DeadExit1007-11-2015, 22:44Bohaterowie są naprawdę sympatyczni i biją na głowę sztywnego, płaczliwego Arno. Sam główny antagonista też wypada genialnie. Fabuła jest ciekawie skonstruowana i jakby gracz skupił się tylko na tym aspekcie rozgrywki, to na pewno by się nie nudził tak jak w Unity, które było pod tym względem tak samo powtarzalne jak AC1. Rozgrywka ma swoje usprawnienia, system walki jest bardziej dynamiczny przez co w moim odczuciu nie nudzi tak jak w poprzednich częściach. Oczywiście gra ma też swoje wady, jak powtarzalne misje podboju dzielnic (hmmm w AC: BH też robiło się ciągle to samo, ale jakoś nie nudziło i się na to nie narzekało. (A no tak, zapomniałem. Nikt nie narzekał wtedy na to "bo to gra z Ezio <3".) Unity było strzałem w stopę, ale Syndicate jest na prawdę o wiele lepszą grą, która rozwija sprawdzony schemat rozgrywki. Szkoda, że tak wielu graczy nie sięgnie po tę część właśnie przez Unity (o to właściwie chodziło autorowi recenzji).
7. DarthDestruktor1008-11-2015, 09:03Mi fabuła Syndicate średnio podchodzi, ale zdecydowanie ratują ją ciekawe postacie - co jest przeciwieństwem Unity, gdzie zalążek fabularny był ciekawy, ale poza paroma wyjątkami postacie były jak z kartonu. Mimo to dałbym grze 6/10, bo mogło być o wiele lepiej.
8. ik147708-11-2015, 13:41O Fabule nie mogę nic powiedzieć, ponieważ jeszcze nie grała w ac syndicate ale podobno na mapie jest mnóstwo zadań pobocznych co mnie cieszy :D
9. Donatello410-11-2015, 20:44Nie mam konsoli nowej generacji, więc w najbliższej chwili nie zagram, ale zawsze zostaje oglądanie filmików na YT. Jestem tak w 5./6. sekwencji i z moich obserwacji wynika:
- fabuła niezbyt ciekawa
- postacie "hollywoodzkie" do bólu, śmieszny Bell i Darwin
- nieciekawi bohaterowie, typowe, przetestowane już w innych dziełach postacie
- mało ciekawe misje przejmowania dzielnic
- gorsza personalizacja
- jednak jest ciekawy antagonista
- piękny Londyn, jego zabytki, barki pływające na Tamizie, dyliżanse
10. DeadExit1011-11-2015, 10:21@Donatello: Tak, ale oglądanie filmów niestety nie daje tej samej satysfakcji co gra, bo większość gameplayerów nie maksuje gier. A przez to mogą umknąć niezłe smaczki np. Kiedy zbierze się wszystkie zasuszone kwiaty Henry oświadcza się Evie. a taką scenkę można łatwo przeoczyć.
Co do bohaterów i fabuły się z tobą nie zgodzę. Jacob i Evie są bardzo sympatyczni. Ja polubiłem ich od samego początku gry. A sama historia wg mnie jest bardziej wciągająca i porywająca niż ta w Unity. Oczywiście takie rzeczy to kwestia gustu.
11. spawn229913-11-2015, 16:15@Donatello:
piękny Londyn, jego zabytki, barki pływające na Tamizie, dyliżanseZabytki to głównie dzielnica Westminster, reszta budynków to bardzo podobne do siebie obiekty (tak dzielnice się różnią od siebie, ale budynki w nich już niekoniecznie).
Gra ma spaprane istotne elementy takie jak: poziom trudności, walka, krótkie misje fabularne (nieciekawe), plus stroje dodatkowe postaci są kiepsko zaprojektowane (u Evie jakoś te stroje wyglądają, ale Jacob jak odblokujesz strój wędrowca to nie będziesz się z nim rozstawał).
Jeśli nie grałeś w Unity, to możesz sobie pobrać (z wiadomo jakiej strony)
i zobaczyć czy ci się spodoba. Ogólnie to ja odradzam kupna.
12. Donatello413-11-2015, 19:22@DeadExit: Nie musisz się bać, że coś mi umknie, oglądam to u Sarge'a, który stara się wszystko zmaksować(zebrał wszystkie znajdźki).
A cóż, charakter bohatera to kwestia gustu, a jeśli chodzi o mój gust to uznaję ich za postacie "szablonowe i mocno stereotypowe". Jakoś bardziej mi pasował Altair.
13. Kris89613-11-2015, 20:31Pokuszę się o wstawkę moich 5 groszy. Otóż, też zobaczyłem parę odcinków u Sarge'a, oraz zobaczyłem cały dodatek do Wiedźmina 3.
I muszę stwierdzić, że AC mnie nie ciągnie, za to Witcher, jako przedstawiciel gatunku gier, w które nie zagrałem w życiu więcej niż 30 minut, tak. i to ogromnie.
Gdybym miał wydać pieniądze na grę, nawet nie spojrzałbym na AC w porównaniu tych dwóch gier. Trochę to smutne, bo naprawdę uwielbiałem tą serię.
Widoczna jest jednak różnica w wykonaniu tych dwóch gier.
AC to po prostu nudna do bólu powtarzalna gra, która wprowadza niewiele nowego, nie dość że w porównaniu do poprzednich AC to i do innych gier ze stajni Ubi. Kalka, kalką poganiana. Czasem się zastanawiam czy oni tam faktycznie cały rok pracują nad gra, czy dwa lata. Mam poważne podejrzenia, że przez połowę tego czasu huśtają się na hamakach.
I o to mi właśnie chodzi. Poziom tych dwóch gier jest diametralnie różny. AC to lekkie liftingi z odsłony na odsłonę. Obok gry takiej jak Wiedźmin, AC nawet nie powinno stać.
A szkoda, bo potencjał ma naprawdę niemożliwy. Tyle, że Ubi nie wykorzystuje go od dobrych 2-3 lat.
Różnicę widać choćby w zadaniach pobocznych. W Wiedźminie ona naprawdę są tak ciekawe, jakby były częścią fabuły głównej. Ludzie z AC, gdyby nie mogli zobaczyć, to by chyba nie uwierzyli, że się tak da.
Jedyny minus jaki widzę w W3 to system walki, który mógłby być ciut bardziej rozbudowany.
Podsumowując - AC pozostała grafika i nowe miejsca rozgrywki. Niczym więcej ta gra się nie broni. Do poziomu AAA trochę jej brakuje.
14. Donatello413-11-2015, 21:00@ Kris89: Taa, chyba żadna gra AC nie umywa się do Wiedźmina. To smutne, bo seria ma wielki potencjał, a sądzę, że większość kupujących to fanatycy historii, ludzie, którzy mają już kupowanie następnych odsłon we krwi i recenzenci, dla których ogrywanie następnych części jest raczej przykrym obowiązkiem niż urokami na jakie powinien zasłużyć konsument.
Zamiast popatrzyć na to co stoi obok ich gier na półkach i pomyśleć jak tu zrobić arcydzieło, myślą jak przeprowadzić kampanię reklamową tak by odessać więcej pieniędzy. Mogliby zrobić coś co będzie zachwycać, a nie się dobrze sprzedawać...
15. Domin520417-12-2015, 19:55wideorecenzja pokazuje gre z najlepszej strony
16. AC.R518-01-2016, 21:30@Domin520: Właśnie Z NAJLEPSZEJ
17. Stilichon17-09-2016, 14:37Cześć
Czemu nie ma tutaj informacji, że setki osób mają problem z crashem gry, gdy zbliżają się do obszaru rzeki Tamizy, co czyni niemożliwym np. normalne przejście do czwartej sekwencji, a Ubisoft do tej pory ma wylane? To chyba też powinno świadczyć o złej bądź dobrej ocenie?
18. Stilichon25-10-2016, 19:14UWAGA!
Ta gra to jest porażka pod względem obsługi produktu przez Ubisoft. Problem z czwartą sekwencją opisaną przez mnie wcześniej, crashe, Ubisoft przerabia dokładnie te same wklejone teksty, a kiedy w końcu udało mi się dokończyć chociaż fabułę... dlc kuby rozpruwacza przestało działać wraz z najnowszą aktualizacją na 1.51. Przestrzegam wszystkich przed zapłatą za tę grę, poczujecie się oszukani, czy fabuła jest dobra czy nie. I tak, z palcem wiadomo gdzie, mój komputer spełnia wymagania gry.
19. Kajzerken129-12-2016, 18:09Bardzo dobra gra. To nie ubisoft ma problem tylko gracze. Oczekują od twórców rzeczy niemożliwych. Ac2,B,R kropka w kropke to samo jakoś nikomu to nie przeszkadzało.

Dodaj komentarz

*Czy jesteś botem?
Składnia
ZnacznikPrzykład użyciaWynik
*pochylenie*Altair ma *różowego* kota.Altair ma różowego kota.
**pogrubienie**Altair **nie ma** kota.Altair nie ma kota.
~~spoiler~~Ojciec Altaira ~~Umar~~! :OOjciec Altaira Umar!
>cytat>requiescat in pacerequiescat in pace
© 2008 - 2017 zakon-ac.info • there is only ZAC
0221
Patronat
Społeczność
Ładowanie...
Do góry
TOP5#19:
  1. FIFA Polonia
  2. Zakon Assassin's Creed
  3. Marvel Comics
  4. Markolf
  5. Need For Speed
wygraj płytę GIGABYTE dla gracza